KPK-Edustus etusivu


Viimeisimmät otteluennakot ja raportit tuoreeltaan löydät täältä: KPK Edustus Facebook (aukeaa uuteen ikkunaan)

Joukkue 2016-2017

EDUSTUKSEEN UUSI PÄÄVALMENTAJA SEKÄ SEURALLE VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ

KPK on hankkinut entisen liiga jääkiekkoilijan sekä valmentajan Jarmo Jamalaisen riveihinsä. Pitkän linjan tamperelaisen kiekkoväen piireissä uraa tehnyt 57 vuotias Jamalainen on pelannut peliurallansa pääsarjassa 275 ottelua mm. Ilveksen, Ässien, Kalpan ja Tapparan riveissä. 
Valmennuskokemusta mieheltä on Ilveksen edustusjoukkueesta 2003-2005 sekä lukuisista ulkomaan joukkueista ja mm. Kiinan maajoukkueesta.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jarmo_Jamalainen

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=82025

Jamalainen tuo osaamisellaan koko seuralle runsaasti osaamista ja tarkoitus on nostaa jokaisen juniorijoukkueen valmennuksen sekä pelaajien tasoa niin kokemusta kuin tietotaitoa.

Jarmo tulee toimimaan tulevalla kaudella myös KPK:n lippulaivan, edustusjoukkueen peräsimessä. Uudeksi joukkueenjohtajaksi tulee b-junioreissa viime kaudella ollut Jere Aalto sekä toisena toimii jo viime kaudella hommaa hoitanut Sami Päivärinta. Joukkueen managerina jatkaa Teemu Ronko.

Joukkueen runko on jo kasassa ja uusia vahvistuksia tullaan vielä hankkimaan. Omista junioreista kolme on tehnyt jo sopimuksen edustuksen kanssa. Elokuun alusta edustus aloittaa jäätreenit 4 kertaa viikossa uudella Mäntän areenalla.

Tulevasta tryout tapahtumasta tullaan ilmoittamaan erikseen ja kiinnostuneet pelaajat voivat ottaa jo yhteyttä joukkueen manageriin joko puhelimitse tai sähköpostilla:

ronkoteemu@gmail.com
040 968 6281

KPK:SSA PELAAJAMUUTOKSIA 4.12.2015

Manageri Teemu Ronko kirjoitti juuri tänään loppukauden kattavan sopimuksen 26 vuotiaan Petteri Ikosen kanssa. Mänttäläisten kiekkoihmisten sydämmiin viime kaudella itsensä raatavalla ja likoon laittavalla pelitavalla luistellut Petteri siirtyy KPK:hon Suomisarja joukkue Diskoksesta Jyväskylästä. Tämä Korpilahden Malkiniksi tituleerattu mahtava joukkuepelaaja on 2 divisioonassa paukuttanut 115 pelissä 184 pistettä ja Suomisarjassa 43 pelissä 28 pistettä. Petteri nähdään jo tulevana lauantaina tositoimissa H.K.H:ta vastaan.

Periksiantamaton pelitapa yhdistettynä hyvään puolustusmoraaliin. Nopea luistelija ja hyvä ratkaisija myös hyökkäyspäässä. Pelaaja jonka jokainen joukkue haluaisi saada itselleen. Yhtä hyökkääjää vielä etsimme ja nyt sen saimme, Ronko summaa. 

Matti Rinkinen puolestaan siirtyi 3 divisioonaan Vaajakosken Pelikaanien riveihin. Kpk kiittää Mattia ja toivottaa onnea tuleviin haasteisiin.

Edustuksen uutisia


KPK vahvistaa valmennusosastoaan

Jo muutamat parin kolmen viikon ajan reenejä katsomassa olleet henkilöt ovatkin ihmetelleet kuka tuo Lekin asusteet päällä luistimien ja pillin kanssa muutamia harjoitteita pitänyt kaveri on??

Tässä vastaus kysymykseen; tällä hetkellä Lempäälän kiekon C-junioreiden vastuuvalmentajana toimiva SASU KOSKINEN. Sasu on jo muutamassa pelissä toiminut katsomovalmentajana ja tulee olemaan osana joukkuettamme mahdollisimman paljon.

Sasun omat mietteet: "Siisti asia voida auttaa oman kotikaupungin joukkuetta sen minkä omilta hommilta Lempäälästä kerkiää. Hannun (Salmi) ja Teemun (Ronko) kanssa paljon asioista puhuttu kauden alettua ja todella hieno päästä toimimaan intohimoisten jätkien kanssa. Mäntässä on hyvät, uudet puitteet ja nälkänen, motivoitunu joukkue jossa hommia pyritään tekeen päivä päivältä ammattimaisemmin. Paljon on äijät vaihtunu vuosien varrella mut hieno nähdä että edelleen täälä vallitsee hyvä henki ja yhteisöllisyys.

Itse pyrin tuomaan oman mielipiteen ja osaamiseni tuohon valmennuksen avuksi harjoituksiin ja peleihin oman aikataulun mukaan."

Manageri Ronko kommentoi asiaa vastaavalla tavalla:"isoa kalaa ei uinut vielä tänä vuonna päävalmentajaksi mutta saimme todella motivoituneen nuoren osaavan kaverin valmennustiimiimme loppukaudeksi. Emme enään etsi erillistä päävalmentajaa ja luottavaisin mielin menemme kevättä kohti!"

Kapteenisto

KPK:n kapteenisto valittu. 

Tälle kaudelle valmennus ja manageri ovat valinneet uuden kapteeniston. Kapteenina toimii numerolla 42 pelaava puolustaja Tomi Järviö. Varakapteeneina toimivat kokeneet hyökkääjät #77 Hannu Huhtinen ja #67 Teemu Bister. Onnittelut kapteenistolle!!

Alkaa tämän kauden joukkue olemaan kasassa (22+2) ja hyvältä näyttää tällä hetkellä. Yhden päävalmentajan sekä parin pelaajan kanssa neuvottelut ovat vielä käynnissä ja lähiaikoina näistä lisäinfoa, manageri Ronko lupailee mutta toistaiseksi näillä mennään. Sen verran mies paljastaa että eräs liigapelaaja on ollut yhteyksissä ja lisäksi kovan tason maalintekijä.

Joukkueen toimihenkilöt:
Manageri: Teemu Ronko
Joukkueenjohtajat: Sami Päivärinta ja Jukka Juhala
Valmentajat: Hannu Salmi, Erkki Vuorinen ja Timo Lahtinen                 (Kuvassa: Tomi Järviö)
MV-valmentaja: Juuso Suoranta
Huoltajat: Jopi Laukka, Henu Miss, Konsta Köykkä ja Rami Havimäki
Rahuri: Jukka Takala
Monitoimimies: Esa Kallonen

Ennakot

7.11.2015 Kisa-Eagles - KPK

KPK matkaa tänään Kangasalalle kotkien vieraaksi vastaavanlaisella kokoonpanolla. 
Muutamia ketjumuutoksia ollaan tehty lähinnä Järvisen Jäpin ollessa ansaitulla vapaalla miehen tehtyä viiteen peliin viisi maalia. Mutta koska Hyvärisen Aku sanoi että nyt syöttöjäkin täytyy tulla, huhut kertovat miehen olleen eilen pelipalaverissa käymässä juuri näitä asioita rantojen miesten kanssa lävitse. Kalevan grillijonosta onkin huhuttu että ensi viikon lauantain kotipelissä onkin Raipemaisia lättyjä kuulemma jo tarjolla. 
Vastaavasti Hervannan kovin kolli Heikkilän Rambo oli alkuviikosta tekemässä 200 kilolla penkkipyrämiidiä, ykkösestä kutoseen ja takaisin, kunnes viimeisissä sarjoissa penkki sortui alta. Nyt mies parantelee selkäänsä sitten ja harmittelee että lattialta pystyi vain tekemään kymmenkunta loppurykäisyä kunnes oli pakko lopettaa ensiapuhoitajien tullessa paareilla hakemaan miestä hoivaan.

Lisäksi kannattaa paikanpäällä tarkkailla KPK:n varakapteenina toimivaa #67 pelaavaa Teemu Bisteriä ja #85 Heinosen Samppaa, jotka palaavat tänään vanhaan kotiluolaansa. Kuinka vanhat fanit ottavat omat takaisin? Miten käy kun vanhan oman moken heikkoudet tiedetään?
Luvassa onkin kutkuttavan jännittävä kiekkoehtoo Kangasalalla tarjolla.

Ottelun kulkua voit seurata finhockeyn sivuilta kello 16.45 alkaen tästä linkistä: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/?gameid=8227

30.10.2015 klo 18.00 KPK - Kiekko-Ahma

KPK:N KOKOONPANO LAUANTAIN KOTIPELISSÄ AHMOJA VASTAAN!!

Maaliin astuu totuttuun tapaan Juuso Grundström ja vara maalivahtina Atte Anttila.

Hyökkääjät

1. H. Huhtinen - Bister - Mandrik
2. Hyvärinen - Huhtala - Järvinen
3. Rinkinen - Heinonen - Vargas
4. Juselius - Paukku - S. Huhtinen

Puolustajat

Liimatainen - Heikkilä
Sarja - Järviö
Lehtinen - Paavola

Ja muistakaa ennen peliä voi käydä LOUNAS KAHVILA LINIKSEN herkullisella siipipäivälounaalla jota tarjoillaa kello 20.00 asti ja ottelulehtisten takaosassa Liniksen Scan Burgeriin löytyy alennuskuponki!!

KPK - H.K.H 17.10.2015

Lauantaina Mäntän jäähallissa käydään viime vuoden Rautaliigan finalistien välinen taisto. Otteluun kotijoukkue KPK vahvistuu kolmella uudella pelaajalla. Ykkössentteriksi saapuu Kangasalan Kisaeaglesin viime vuosien kapteeni, 30 -vuotias Tapparan kasvatti Teemu Bister. Bisterin tehot 2 divisioonassa ovat 113 ottelussa 77 maalia ja 102 syöttöä. Huikean pelisilmän ja kädet omaava mailataituri on myös myös nakuttanut Suomisarjassa kolmen kauden aikana 42 pelissä 15 maalia ja 12 syöttöä.

Toisena KPK:n riveihin liittyy 22 -vuotias mänttäläissyntyinen Samuli Heinonen. Tämä Tampereen Ilveksen kasvatti on kaksi viime kautta pelannut myös kotkien riveissä, 42 otteluun tehoilla 10+18. Tämä samivatasmainen rightin pakki tuo syvyyttä jo valmiiksi rautaliigan kärkeä hipovaan KPK puolustukseen.

Kolmantena rosteriin saadaan tampereen dynamosta eli kooveesta suomisarja vauhtia hakenut oma poikamme Matias "Matsi" Huhtala. Matsin tehot Rautaliigassa ovat 87 peliin 49 + 70, jotenka welhokentän sentteriltä onkin luvassa pyöreitä seuraavan maalin myötä.

KPK Kokoonpano:

Scott Vargas - Teemu Bister - Nikita Mandrik
Joonas Liimatainen - Samuli Heinonen

Aku Hyvärinen - Matias Huhtala - Järvinen
Rami Heikkilä - Kasper Sarja

Matti Rinkinen - Teemu Ronko - Tomi Järviö
Niko Lehtinen - Jere Paavola

Juselius - Riku Paukku - Sami Huhtinen

Juuso Grundström
Atte Anttila

Otteluraportit

KPK - H.K.H 17.10.2015

Otteluraportti KPK - H.K.H 6-5 ja. (2-3 , 2-2 , 1-0 , 1-0)


Kahdesta edellisestä ottelusta on jäänyt otteluraportit kirjoittamatta, koska KPK:n mediatiimi on ollut viettämässä työajan lyhennysvapaita. Se ei muuta sitä tosiasiaa, että KPK nappasi tänään kauden ensimmäiset pisteet upealla taisteluvoitolla!


KPK sai otteluun todella hyvän startin. KPK:n ykkösketju painoi pelin vieraiden päätyyn heti ensisekunneilla.

Väkevän painostuksen päätteeksi vieraat joutuivat lyömään kiekon katsomoon, joten KPK pääsi heti ylivoimalle. Ylivoiman paras tilanne avautui Kooveesta lainalla olevalle Matias "Matsi" Huhtalalle, joka kiersi kolmen H.K.H:n pelaajan ympäripyörryksiin, mutta kotijoukkueen epäonneksi kilautti kiekon ylärimaan. Puolet katsojista ja koko KPK:n joukkue ehti jo tuulettaa maalia, mutta tuomarit levittivät kätensä.

Ensimmäisen erän puolivälissä KPK:n puolustaja Joonas "Epoxy" Liimataiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus poikittaisesta mailasta. Tämä tiesi KPK:lle hyvää, sillä jokainen vähääkään jääkiekosta perillä oleva tietää sen tosiasian, että tämän luokan virtuoosi ei ota yhtään joukkueelleen hyödytöntä rangaistusta. Tämän rangaistuksen hyödyllisyys tuli selville 11 sekuntia myöhemmin kun kiekko oli ensikertaa vieraiden maalissa alivoimamaalin muodossa: Aku Hyvärinen polkaisi Rami "Rambo" Heikkilän lähettämän purkukiekon perään, heitti vieraiden puolustajan laitaa vasten väkevällä juntalla ja tarjoili Huhtalalle avopaikan, josta Huhtala iski kiekon varmasti verkkoon kauden ensimmäisellä maalillaan.

KPK:n juhlat ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä muutama minuutti myöhemmin vieraat rynnivät väkisin tasoihin Tatu Lankisen toimesta.

Tasoituksen jälkeen viihdyttävää avauserää jatkettiin vauhdikkaasti ja pian olikin taas seuraavan maalin aika: Asialla kotijoukkue ja Welhoketju. Aku Hyvärinen paini jälleen vastustajan maalin takana ja nappasi kahdelta H.K.H:n puolustajalta kiekon, josta se kulkeutui Huhtalan kautta takaisin Hyväriselle. Hyvärinen tarjoili kiekon maalin edustalla veitsen ja haarukan kanssa päivystäneelle Janne Järviselle, joka sai herkutella namupalan maalin takawelhoon. Maali oli Järviselle kauden neljäs. Maalin jälkeen Hyvärinen paljasti kahteen esimerkilliseen maaliin johtaneisiin kiekonriistoihinsa syyn: Se oli se, että hän puki tähän otteluun painitrikoot varusteidensa alle.

Ensimmäisen erän loppu oli kotijoukkueelle vähän sama asia, kuin Runttimäkeläisen kiljun maku. Eli aikamoista myrkkyä. Vieraat nimittäin iskivät kaksi pikamaalia ja näin erätauolle siirryttiin tilanteesta 2-3.


Toinen erä alkoi siten, miten ensimmäinen erä päättyi. Eli kahdella H.K.H:n pikamaalilla. Hetkessä tilanne oli jo ratkaisevan tuntuinen 2-5.  KPK:n valmennusjohto otti aikalisän ajassa 21:53. Aikalisän aikana päävalmentaja Hannu Salmi kertoi muutaman tarinan Gran Canarialla vietetystä viikostaan ja tämä sytytti kotijoukkueen uusiin liekkeihin! Ajassa 28:04 KPK:n puolustaja Joonas Liimatainen oli juuri siellä missä hyökkäävän puolustajan kuuluukin olla takaa-ajotilanteessa, eli vastustajan maalin takana. Liimatainen pyöritti kiekkoa hetken ja löysi b-pisteen kaarelta KPK:n uuden ykkössentterin, Teemu "Bibbe" Bisterin, joka laittoi ranteet lukkoon ja kiekon komeasti maaliin. Maalin jälkeen ottelu eteni vauhdikkaasti päästä päähän kuitenkin ilman maaleja.

Ajassa 37:10 syntyi KPK:n 4-5 kavennus. Tähän otteluun hyökkääjän tontille istutettu Tomi "Tomppa" Järviö sai kunnian iskeä elämänsä ensimmäisen maalin KPK:n paidassa upealla rannelaukauksellaan. Maaliin esityön teki Teemu "Rocco" Ronko, joka nappasi tyylipuhtaan 100-0 aloitusvoiton. Toiselle erätauolle lähdettiin vieraiden 4-5 johdossa.


Ottelun kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli KPK:lle sitä aikaa, kun joukkueen selkärangan kestävyyttä mitattiin oikein urakalla neljän kaksiminuuttisen muodossa. KPK kuitenkin kesti alivoimamarathonin maalivahti Juuso Grundströmin johdolla.

Ajassa 51:42 nähtiin ja koettiin ottelun kulminaatiopiste, kun KPK:n puolustaja Joonas "Eri keeper" Liimatainen otti toisen kaksiminuuttisensa tässä ottelussa. Tässäkin vaiheessa jokainen vähääkään jääkiekosta perillä oleva tiesi sen tosiasian, että tämän luokan virtuoosi ei ota yhtään joukkueelleen hyödytöntä rangaistusta. Tämän rangaistuksen hyödyllisyys tuli selville rangaistuksen päätyttyä, kun Liimatainen kirmasi suoraan jäähyaitiosta 2-1 ylivoimahyökkäykseen Teemu Bisterin kanssa. Bister heitti millimetrin tarkan lättysyötön, josta Liimatainen ampui kiekon aivan maalin yläseolle. Eli juuri sinne missä Havimäki säilyttää sikaflexiä.

Näin KPK oli taistellut itsensä väkisin 5-5:een. Kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä vieraiden hyökkääjä Mika-Matti Ijäs niittasi väkevästi takaapäin KPK:n puolustaja Samuli "Samppa" Heinosen päin laitaa. Tilanne näytti todella hurjalta, mutta molempien joukkueiden onneksi Heinonen selvisi tilanteesta jäykällä niskalla ja Ijäs vain kahden minuutin rangaistuksella. Varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen 5-5 ja edessä oli jatkoaika.


Jatkoajalla KPK tuhlasi ensin yhden ylivoimansa, mutta sitten H.K.H:n Jeskasen kaksiminuuttisen aikana saatiin erittäin tyylikäs ratkaisu: Kasper Sarjan maalinedustaistelun jälkimainingeissa KPK:n illan sankari Aku Hyvärinen sai kiekon b-pisteen alakaarelle ja iski kiekon tarkalla rannelaukauksella maalin perukoille.Hyvärisen tuuletuksista uhkui suuri helpotus, sillä kyseessä oli kauden avausmaali. Samalla Hyvärinen nousi joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen ja pelaa seuraavassa ottelussa kultaiset alushousut jalassaan. Näin KPK nappasi hurjan taistelun jälkeen hienon 6-5 jatkoaikavoiton!


Kotijoukkueen tähdistö ja kommentit:


*** Aku Hyvärinen: -"Tämä oli tärkeä voitto meille. Meidän ketjun peli kulki hyvin ja saatiin hyviä onnistumisia. Noiden jätkien kanssa on hieno pelata. Tai olis paljon hienompaakin jos toi toisen laidan äijä tekis edes puolista sen paikoista maaleja. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Toivottavasti mun manageri Juho Paski antaa edes vähän positiivista palautetta mulle tästä pelistä. Ekojen pelien jälkeen ei ole kauheesti kehuja tullut.


**Teemu Bister: (Bisteriltä ei ehditty ottamaan kommentteja, koska paikallinen media ja KPK:n fanit suorastaan repivät hänet pelin jälkeen. Sen verran mahtavan ensiesiintymisen tämä taitava sentteri teki.)


*Juuso Grundström: "Asetin tähän otteluun kolme tavoitetta: Ne olivat voitto, se että saan 49 torjuntaa, jotta Hännikäisen Pete voittaa ton kausikorttikilpailun ja se ettei Riku "Märkä" Paukku höntyile yhtään tässä pelissä. Se on 3/3 ja voitolla yöhön!"


KPK kiittää kaikkia faneja miellyttävästä kannustuksesta. Seuraava ottelu pelataan 31.10.2015, jolloin vieraaksi saapuu Valkeakosken K-ahma.